Een voorbeeld

 

In 2018/2019 hebben we een project uitgevoerd met leerlingen van het St-Bonifatius college waarbij zij onderzoek deden, geld inzamelden en 42 struikelstenen in Utrecht plaatsten.

 

Veel jongeren hebben wel enige kennis over de Tweede Wereldoorlog, omdat ze er op school les over krijgen en oorlogsfilms kijken. Maar ze hebben vaak moeite om zich in de situatie van de slachtoffers te verplaatsen, omdat er weinig aandacht wordt besteed aan emoties. Om jongeren beter te helpen begrijpen wat er toen gebeurde, willen we ze betrekken bij het onderzoeken van de stolpersteine voor slachtoffers van het Nazisme in de stad Utrecht. Zo kunnen ze zien dat het om “gewone” mensen gaat die vervolgd, uitgesloten, gedeporteerd en vermoord zijn. Laat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog niet alleen een verzameling van feiten en jaartallen zijn.

Ons doel is om deze geschiedenis door te geven aan de volgende generatie, omdat het belangrijk is om te beseffen dat zoiets weer kan gebeuren als we niet opletten.

Geïnteresseerd? >> Neem contact met ons op om te bespreken hoe we samen een project op uw school kunnen opzetten.

We werken ook samen met de afdeling Duits van de UU en het Gregorius college.

Scroll naar boven